OVER ONS EN WERKWIJZE

Wie zijn Van Groene Huize?

Of beter; wie komen er van groene huize? Wij; Mariëtte Lieverse (61) en Anne van Kessel (29); moeder en dochter. Heel wat jaren woonden we in hetzelfde huis en nog veel langer genieten we van alle groenten, kruiden en het fruit uit de moestuin in Nijmegen, waarin Marïette al 32 jaar schoffelt, spit, zaait en oogst.

Beiden zijn we van mening dat je op je eigen feestje niet, of zo kort mogelijk in de keuken moet staan om van alles te maken dat je bij je gasten weghoudt. Tenzij je er toevallig heel erg veel van houdt; zoals wij. Voor hen die daar niet van houden brengen wij een geheel verzorgd buffet aan huis. Heb je een speciaal etentje in beperkt gezelschap? Ook een heerlijk dinertje behoort tot de mogelijkheden. Liever een lunchcatering of een high tea? Ook dat kan. Bekijk alvast wat voorbeelden van gerechten op de gerechtenpagina of download dit pdf-bestand voor de mogelijkheden en onze werkwijze.

Mariëtte kreeg de kookgenen van haar vader, Dirk Lieverse. Zeventig jaar geleden was bakkerij Lieverse een begrip in Wijk bij Duurstede. Of je nou op zoek was naar zelfgemaakte speculaas, gevulde koek of een heerlijk brood; daar was je aan het goede adres. Dirk was een van de zonen en hield van het bakkersvak. In de oorlog bakte en kookte hij als kok in het leger. Na de oorlog trouwde hij zijn grote liefde Truus en in hun huis hingen altijd heerlijke bakkersluchten van zelfgebakken brood, krentenbrood, saucijzenbroodjes maar ook van allerlei andere gerechten. De keuken was zijn domein. Dirk kreeg een zoon en drie dochters waaronder Mariëtte.

Dirk overleed veel te vroeg in 1982 maar zijn kookkunst bleef bestaan. Ook de recepten uit de bakkerij bleven bewaard maar de vergeelde papiertjes met handgeschreven of, bij uitzondering, getypte recepten werden steeds minder leesbaar. Een paar jaar terug besloot Mariëtte ze allemaal uit te typen en gaf ze cadeau aan alle tien zijn kleinkinderen, onder wie Anne.

Als moeder en dochter organiseerden we al heel wat etentjes voor vrienden en familie en verzorgden we de catering voor hun feestjes. Zo werd de keuken meer en meer ons domein en ontstond in de zomer van 2011 Van Groene Huize; een cateringbedrijfje vanuit eigen huis én tuin. Door moeder en dochter en met een liefde voor biologische, verse, eerlijke en diervriendelijke (streek) producten. Voor 10 mensen, maar ook voor 80. We koken veel Italiaans en Spaans (Anne woonde ook 8 maanden in Spanje) maar ook andere mediterrane landen zijn favoriet, evenals de Aziatische keuken.

Mail ons op info@vangroenehuizecatering.nl of neem contact op via de contactpagina van deze site en we laten je weten wat we voor je kunnen betekenen.