Column voor Keuken Kampioen

Vorige maand benaderde Keuken Kampioen mij met de vraag of ik een column voor ze wilde schrijven over het gebruik van je keuken. Nu is mijn huidige keuken piepklein, dus vormde dat een mooie aanleiding om te schrijven dat grootte er niet toe doet op keukengebied. Lees de column hier.

RABARBER

Alhoewel het weer het niet altijd doet vermoeden is het voorjaar. En dat betekent dat in de tuin de asperges hun kop boven de grond steken en er volop rabarber om te oogsten is. Wij maakten er al compôte van, crumble, en deze fruit fool staat hoog op ons lijstje om een keer uit te proberen.

DSC_0534IMG_1278rhubarbcrumble_11396_16x9

rhubarbfruitfool

Van Groene Huize op de kaart van De Firma Nijmegen

Een van onze favoriete gerechten staat deze maand op de menukaart bij De Firma in Nijmegen onder de naam ‘Frittata met feta, ingezonden gerecht van Anne‘. We hebben hem zelf mogen testen en hij is heerlijk!

Een drukke maand

Januari was een drukke maand voor ons. Begin januari deden we de catering voor Bruno. Hij nam afscheid op het Cito. Eerst met een borrel voor 100 collega’s waarbij wij de borrelhapjes verzorgden (o.a. zalmballetjes met wasabi, Italiaanse frittata en capreselolly’s). Daarna met een buffet voor 70 goede collega’s, familie en vrienden.  Gelukkig allemaal tevreden gasten en daar gaat het om!

Half januari deden Emma en Anne mee aan Topchef Heerenplein, een wedstrijd waarbij we op een avond voor 60 vrienden en een vakjury 3 gangen moesten koken. Wij kookten een venkelsoep met chorizo met een crostini met zelfgemaakte rucolapesto, gevolgd door kifilet geflambeerd in Martini met een lauwwarme sperziebonensalade met geitenkaas en munt en afgesloten met een chocoladefondant met warme bosvruchten en slagroom.

Het laatste weekend van januari deden Mariëtte en Anne de borrelcatering voor de opening van een nieuwe huisartsenpraktijk in Nijmegen. Wederom een succes!

 

Culinaire tijden

Foto: guardian.co.uk

Als je naar buiten kijkt krijg je niet echt het typische kerstgevoel maar toch is het alweer bijna zover. Hier in huis zijn de voorbereidingen in volle gang. De traditionele Engelse kerstcake van Nigella staat al dagen nog lekkerder te worden en wordt af en toe gevoed met een laagje cognac. Morgen krijgt hij nog een mooi marsepein/glazuur laagje, waarbij we gelukkig nog even een goede tip kregen van @zaligzoet. De ossenhaasmedaillons zijn besteld bij duurzame slagerij Sjek Floor en de keukenkastjes puilen uit van alle ingrediënten voor ons 6-gangen diner.

In het nieuwe jaar staan er alweer een aantal mooie opdrachten voor de deur. De eerste is een afscheidsborrel en buffet op het Cito, waarbij we ter plaatse van de fantastische keuken gebruik mogen maken om onze zalmsashimiballetjes met wasabierwten, mini tortillas, caprese lollys en nog veel meer klaar te maken. Daar kijken we dus erg naar uit!

Fijne feestdagen en een heerlijk 2012 toegewenst!